вівторок, 15 червня 2010 р.

Gorgany Race 2010

Змагання називаються  GorganyRace 2010
Все це відбувалося 11-13.06.2010р. Взявши Нестора рюкзак і малого фанарік я помчався на автобус.
 Приїхавши на площу Петрушевича, я побачив декілька знайомих людей: Свєтку Клочан, Дмитра Савчука, Чепіля , Назара і Хві. Розсівшись по автобусах ми рушили. Доїхали до окружної Франківська, ми попросили водія, щоб нам десь зупинився біля магазину. Ставши на заправці, 80 рил повилітали з автобуса і хутчіш в магазин-заправщики були в шоці, вони подумали що їх штурмують і впускали лише по декілька чоловік в магазин. Так ми там прокукали більше години)))
 Доїхавши до Гути ми попрямували по головній дорозі до с.Стара Гута, але шо ви думаєте, головна дорога нас привела до дачі президента, ми швидко розвернулися, щоб нам сіллю під ззад не вистілили, знайшли свою дорогу і поїхали до Старої Гути. Але до самого місця старту, нажаль, водії автобусів не доїхали, кажучи нам ,шо ми там не розвернимося і нам довелося ще близько 2.5км пройтися.
  Прийшовши на місце старту ми швиденько розставили намет, повечеряли чим знайшли і спати.

 Зранку всали біля 8год, швиденько зареєструвалися, нам дали баф(тіпа бандани але не бандани), побігли снідати і бігом на старт. Наша команда складалася із Ізі (Ільків Володимир), Тараса Потамана і Пажуха Ярослава( тіпа я ).
На старті було близько 60 команд.
 Першими стартанули велосипедисти, ми, ті що трек йшли, 5 хв за ними.І все почалося.....
 Перше КП було на вершині відразу біля нас.Оскільки це був старт, то всі почали в дуже високому темпі і ми в тому числі. Спочатку було важко...
 Але згодом  все минулося і ми на перше КП пирйшли  лідерами разом із командою  Фантом        ( знайомі Ізі), швиденько сфотографувалися біля будиночка і хутчіш пішли щоб не засвітитися.
На друге КП Ізя вирішив не ризикувати, і замість того щоб спуститися 4 горизонталі-40м вниз ми пішли по траверсу.Дойшовши до перемички ми впереді побачивши команду Свєтки Клочан і фаворитів змагань команду Олівсона Олександра  зрозуміли, що лаханулися. Ну команду Свєтки ми швидко накрили, а Олівсона ми довгенько доганяли, прийшовши на КП разом. Вони швидко відмітилися і  пішли далі, а ми поки сфоткалися, подивилися куда краще йти то програвали їм уже 5хв. До 3 КП нас обійшли "Ушльопки",але прийшовши на 3 КП ми там зустічаєм того ж Олвсона  і Ушльопків,які крутилися на галявині і шось шукали, виявляється КП, яке мало бути приклеєне до сосни небуло, і Ізя проявивши смикалку взяв легенду з фотографією тої ялинки і почав співставляти, так ми і знайшли потрібну нам ялинку.

На 4кп(тех КП) потрібно було спускатися вниз по дорозі і там від нас відірвалися Ушльопки і Олофсон, але нам нащастя  Олівсон загубив JPS-навігатор і йому довелося вертатися. На КП ми програли Ушльопкам буквально 3-6 хв.На КП потрібно було переплисти 2 учасникам команди через озерце на саморобному човнику і по канаті піднятися по водоспаді.
Пішли це робити Я і Тарас, швиденько зробили соє діло, ми догнали Ушльопків, обєдналися в одне ціле і пішли разом, як одна команда.
  Ізя був нашим, так би мовити, капітаном і головнми по карті, тому він нам завжди казав скільки часу ми не зможем запастися водою. А Тарас не взявши із собою фляги, думав що це так просто, але пройшовши по сонцю біля 2.5год він так виснажився, а до води ще як мінімум 1,5год, він був змушений пити воду з калабані, біля якої паслися корови, але це його спасло))))
 До підніжя гори Овул(1566м) де було 9КП( по послідовності 6) ми прийшли біля 22год, відпочивши і перекусивши 10хв, ми надягнули на голови фанаріки, і вирішили спільними зусиллями із командою "Ушльопками", штурмувати гору в лоб.Нам пощастило потрапити на стежку,непозначена на карті, яка нас привела майже до вершини. Ідея себе оправдала і вже за 1 год 40хв ми були на КП.
Спускатися з гори ми вирішили по маркірованій чорній трасі , але, нажаль, ми її незнайшли і  були змушені йти навпростець. Спочатку ми біля 40 хв ,матюкаючись, пролазили через жереб.Один із Ушльопків загубив там свою флягу. Нарешті він закінчився, і на середині гори ми бачимо фанаріки які йдуть нам назустріч, приблизившись - бачимо Чепіля і Назара, швиденько поділилися враженями про ту гору Овул( ми сказали що на них на верху чекає жереб, а вони сказали що попали в тикий бурелом що то просто ппц) ми розійшлися. І якраз за хвилин 40 ми попадаєм в той бурелом про який нам вони говорили.Там ми втратили багато часу. І загалом ми спускалися 2,5год при тому що піднімалися 1год 40хв.
На 9 тех КП  нам  сказали що ми йдем разом з Ушльопками лідерами.
 На 10КП ми наздогнали 2 команди які не взяли КП на г.Овулі ( а за одне невзяте КП штраф 8 год),обєднавшись ми були змушені набрати зайві 500м набору через те що у лісі ми незнайшли промаркованого зеленого маршруту. І  вже "убіті" прийшли до точки.

 Було ще одне бонусне КП, за невзяття цього КП штраф 2 год.Ми разом з Ушльопками і ще 2 командами вирішили не брати цього КП.( щоб взяти це кп потрібно потратити як мінімум 1.5 год,знаючи що ми виграєм як найменше 2 год ми з Ушльопками були переконані що нас вже ніхто необжене навіть якщо вони візьмуть це КП)
 На останє КП була пряма дорога до низу приблизно 9км-це були найващі 9 км в мому житті, мозолі на ногах недавали мені спокою, пятки від каміння просто горіли.Зтиснувши зуби я ,долаючи біль, дойшов до останнього технічоого КП.
На фініш залишилось лише 2.5 км і ми разом з Ушльопками вирішили фінішувати разом з високо піднятими головами))))

 Загалом наш час 28 год,притому що контрольний час був 30год.
 Нас нагородили Кубком, Грамотами і цілою купою призів. Нам довелося це ділити між 5 чоловіками (наша команда-3 чол.,Ушльопки - 2 чол.).

Враження СССупер, адреналіну навал ,загалом-я взахваті, і мої ноги теж )))))
Велика подяка організаторів за чудову гонку.
З нетерпінням чекаємо "Gorgany Race 2011"
Результати змагань
Декілька фотографій тут
Карта

9 коментарів:

  1. Ну ви монстри!!! Капець Ярік... я біг рогейн 12 годин - я був мертвий... представляю, що зі мною було б після цього всього....
    Доречі, а карту можна десь глянути??

    ВідповістиВидалити
  2. Та насправді важко так небуло, просто мозолі дуже заважали))
    А карту нажаль неможна, хібащо я сфотографую і тут повішу))))

    ВідповістиВидалити
  3. Ви молодці! Чудовий результат!
    А як ви тренуєтесь, якщо не секрет?
    Пити з калабані це жестяк :)

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую)
    Я займаюся професійно спортивним орієнтуванням, ще капітан нашої команди Ізя займається футболом ( від природи "Кінь"))) ) , а Потаман-я з ним познайомився лише перед тим як сісти в автобус і вирушити в Стару Гуту))))
    Я спеціально до тих змагань не готувався, це так би мовити був мій проміжний старт.
    Я, по розповіді мого друга Нестора, (http://nestoror.blogspot.com/2009/07/gorgany-race-2-4-5.html ) був настроєний на дуже важку як фізично так і психологічно гонку, але нащастя для мене вона не була такою важкою.
    А ви готувалися до Горганів?

    ВідповістиВидалити
  5. Сказати, що ми готувалися було б явним перебільшенням, але я цього року вирішив, що треба щось протиставити сидінню за компом та почав бігати по 3 км на стадіоні. Після Горган вирішив, що все ж потрібно бігати по 5 км :) Володя у нас ще з інституту постійно бігає по 5 км ранком. Загалом ми недостатньо добре орієнтувались та через нестачу досвіду не змогли вірно розставити пріоритети. На Кримській сотці у нас вже виходило набагато краще, хоча гонка там і простіша. Хотілося ще цього року спробувати Adrenalin Extreme Ways в Чернігівській області, але саме ці дати випадають майже у всіх моїх друзів, з якими можна було б заявитись :(

    ВідповістиВидалити
  6. Насправді орієнтуватися в Горганах не так і просто, велику роль грає досвід, Ізя (наш капітан) Горгани знає не погано, і непозначені на карті догори він знав, і це звичайно помагало нам...
    Це для мене була перша гонка такого масштабу, але мені дуууже сподобалося, тож наступний рік чекаю з нетерпінням щоб знову помучити свій організм)))
    Ушльопки (два роки поспіль переможці) бігали раз в тиждень 20 км кросу-це вони так тренувалися до Горганів 2010...)))

    ВідповістиВидалити
  7. Навіть якщо ці 20 км були по рівній місцевості, то це ж мінімум 2 години бігти :) Знаю особисто одного хлопця з переможців на Кримській сотці, вони бігали двічі на тиждень по 10 км пагорбами. Напевно це норма для всіх, хто як мінімум хоче пройти дистанцію повністю :)
    Вважаю, що з подібними перегонами ситуація така ж як і з походами. Варто один раз спробувати і або ти зрозумієш, що це не для тебе та більше нікуди не підеш, або навпаки намагатимешся робити це якомога частіше.

    ВідповістиВидалити
  8. Якщо готуватися до таких змагань як Горгани, чи Сотка, то потрібно звісно бігати лише по горах та пагорбах...
    "Варто один раз спробувати і або ти зрозумієш, що це не для тебе та більше нікуди не підеш, або навпаки намагатимешся робити це якомога частіше" - це істина правда)))

    ВідповістиВидалити